

מאבק מפתח
בוחרים מאבק מפתח לתנועת עיר סגולה
עיר סגולה הוקמה כתנועה דמוקרטית, שהחברות והחברים הם שמובילים אותה. באסיפת החברות הראשונה החלטנו להתמודד למועצת העיר ולפעול במתכונת של "רגל בחוץ ורגל בפנים". מאבק המפתח נועד להיות דרך מרכזית להוציא זאת לפועל, לצד פיתוח הדמיון הפוליטי בעיר:
-
מאבק המפתח יהיה המאבק המרכזי של התנועה - מאבק דגל שאמור להיות מוכר בכל העיר.
-
מאבק המפתח יאפשר לנו לאתגר את הקומונסנס בעיר, להגיע להישגים, ולגייס עוד פעילות ופעילים.
-
מאבק המפתח יתנהל לצד פעילות הצוותים הנושאיים, ויהווה מרכיב מרכזי ב״כרטיס הביקור״ שלנו כתנועה.
יש להצביע פעם אחת בלבד, וניתן לבחור 1 עד 3 מאבקים בהם תרצו לתמוך. הצבעה של מי שאינם מופיעים במרשם החברים של עיר סגולה תיפסל. אין למלא את טופס ההצבעה יותר מפעם אחת, הצבעה כפולה תיפסל.
ההצבעה פתוחה עד יום שישי, 17.1.15, בשעה 14:00. ההצעות שיקבלו הכי הרבה קולות יעלו לשלב הבא והאחרון: הצבעה סופית, שתתקיים באסיפת החורף שלנו, ביום א׳ ה-26/1, בבית הסגול.
ההצבעה פתוחה לחברות וחברי התנועה בלבד. עוד לא חבר.ת תנועה? הצטרפו לעיר סגולה
שפה לכולםן
רבקה אלבאום
התארגנות דיירים - הוועד הפועל של מעמד השוכרים
צוות דיור
דיור בר השגה
הלי מישאל, אבישג אליאב
מאבק ב-Airbnb
אלכס אבי
כוח לעסקים הקטנים
צוות דמוקרטיה ושיוויון עירוני
עיר סגולה מצילה את העיר
ישראל צירלין
מחזירים את המדרכות להולכי הרגל
צוות תחבורה
מאבק ביוקר המחייה
מלאני פלאצ'י

אנחנו גרים וגרות בתל אביב, אבל העיר דוחקת אותנו החוצה. מחירי הדיור עולים בקצב כל כך יותר מהיר מהשכר שלנו, ותל אביב הופכת בהדרגה לעיר לעשירים בלבד. שכר הדירה הגבוה ביותר בישראל, הוא בתל אביב - הבית שלנו - שיש בה למעלה מ-100,000 דירות שכורות. בשנת 2023, שכר הדירה בת״א עלה ב-7%! אבל זו לא גזירת גורל, זו לא תופעה שנובעת מכוחות שוק נעלמים. זו מדיניות, גם של המדינה וגם של עיריית תל אביב שמעודדת בנייה לעשירים ולא מקדמת מספיק דיור בר השגה.
כדי שתל אביב תחזור להיות עיר של תושביה, עיר של כולנו, אנחנו צריכות וצריכים לצאת למאבק למען הרחבת מדיניות הדיור בהישג יד (דב״י) של עיריית תל אביב. זה האינטרס של כולנו: יותר דיור בר השגה יאפשר לנו להמשיך לגור פה, ויתרום משמעותית למיתון מחירי הדיור גם בשוק הפרטי. כל תושבי העיר יהנו מכך, ובראש ובראשונה צעירות, צעירים, ומשפחות מעוטות יכולת. תוספת דב״י תאפשר לאנשים שזקוקים לשכירות נמוכה להמשיך לגור במקום בו הם רוצים לגור וגם תעודד (בתקווה) הפחתה בסגרגציה שנוכחת בשכונות הדרום. העיר ממשיכה לגדול ודב״י ישפר את איכות החיים של התושבים וישמר את האופי הייחודי של תל אביב.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
במאבק הזה נדרוש התחייבות של העירייה, שבכל פרויקט יהיו לפחות 15-20 אחוז דירות דב״י, ללא אפשרות החרגה. בנוסף, במסגרת המאבק, נהיה עם היד על הדופק בכל תהליך תכנוני משמעותי בעיר, ונדרוש בו את התיקונים הנדרשים להבטחת הגדלת היצע הדב״י. המאבק ישלב צד מקצועי עם פעילות עממית אקטיביסטית, במועצת העיר ומחוץ לה. בהיבט המקצועי, אותו יוביל צוות דיור, נעקוב אחר תוכניות חדשות, דיונים בהן בוועדות התכנון השונות, נעסוק בהתחדשות עירונית, חוקים וסטטוטוריקה של העיר, ועוד. בצד העממי, נעשה פעילות אקטיביסטית, כולל הפגנות, עצומות, פעילות סושיאל, ייזום כתבות בתקשורת, ועוד. נשלב גם בין הצד המקצועי לצד הפוליטי, ובעזרת הידע המקצועי שנרכוש נעשה לחץ מבפנים על גורמי התכנון העירוניים.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
בגלל שיש כל כך הרבה היבטים לקידום דב״י, כל חלק קטן בדרך הוא ניצחון. מרמת התב״ע בצפון פלורנטין שתחייב דב״י, עד בניין אחד בודד חדש שקם בקריית שלום, ועד שינוי חלקי של המדיניות, ועד שינוי מלא, חריף, ומחייב. הניצחון הגדול, אליו נשאף, הוא הרחבת המדיניות באופן משמעותי.
מדובר במאבק חשוב לכל תושבי ותושבות העיר, ויש לו פונטציאל ענק למאבק שמערב הרבה אנשים, מכל חלקי העיר. בנוסף לחשיבות הנושא, יש לו פוטנציאל להביא נצחונות, קטנים או גדולים, שיביאו קצת אור בשנה קשה ומייאשת זו. אם דבר כזה יצליח זה ישפר באופן משמעותי את שוק השכירות בתל אביב. אנשים שתל אביב זה הבית שלהם יוכלו להישאר בעיר. אנחנו מתקרבים למצב שאנשים לא יוכלו להרשות את זה לעצמם ולכן זה יוביל שינוי אמיתי אם זה יצליח.
דיור בר השגה
הלי מישאל, אבישג אליאב
מאבק להרחבת מדיניות בר השגה בעיר, כדי שתל אביב תמשיך להיות של כולנו, ולא רק עיר לעשירים
ההצעות של חברות וחברי התנועה
הקליקו על הנושא למידע נוסף על כל מאבק
נכון להיום, בתל אביב-יפו ישנן כ-12,000 דירות המשמשות כיחידות Airbnb – 12,000 דירות שאינן זמינות לתושבי העיר, אלא לתיירים בלבד. המשמעות של התופעה הזו היא ברורה: כשהדירות יוצאות ממאגר הדיור המקומי ומשמשות תיירים, נוצר מחסור חריף בדיור לתושבים, מה שמוביל לעלייה חדה במחירי השכירות והמכירה. בנוסף, תופעה זו משנה את המרקם החברתי בשכונות: בניינים שהופכים למוקדי תיירות מתמידים מאבדים מהחיים הקהילתיים והופכים לסביבה פחות נעימה למגורים עבור תושבים קבועים.
אמנם, בתקופת המלחמה האחרונה חלה ירידה משמעותית בתיירות לתל אביב-יפו, אך עם חזרתן של הטיסות וההתאוששות הצפויה בתיירות, הבעיה תחזור ותחריף. לכן, יש צורך דחוף במענה עירוני ורגולטורי, שיבטיח שהעיר תשרת בראש ובראשונה את תושביה, ולא תהפוך לנדל"ן תיירותי על חשבונם.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
בתור מאבק מפתח, נוכל לעשות מגוון פעולות, כגון:
פעילות שכונתית: נאסוף 'הלשנות' על דירות Airbnb, נייצר פעולות שמסמנות איפה יש דירות כאלה בשכונה, נארגן הפגנות של שכנים ושכנות מול בניינים ודירות, ונסייע במישור המשפטי לדיירים להילחם בדירות להשכרה לטווח קצר.
פעילות במועצה: חברי מועצה רבים (לפי המצעים שלהם לפחות) רוצים לטפל בבעיית ה-Airbnb, אז ננסה ליצור קבוצה חזקה שפועלת בתוך העירייה לקידום החקיקה.
פעילויות ציבוריות: נדביק פוסטרים וסטיקרים שממחישים את המחירים שאנחנו משלמים על דירות באיירבנב כדי לעורר מודעות, נפעל ברשתות החברתיות, ונקיים הפגנות מול בניין העירייה.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
באמצעות המאבק, נשאף ליצור 'קומון סנס' חדש: מחירי הדיור אינם גזירה משמים, ולנו כתושבים ולעירייה יש את היכולת והכוח להשפיע עליהם. ננצל את התמיכה הציבורית להטמעת הרעיון שדיור הוא זכות בסיסית, ונפעל לקידום פתרונות כמו דיור ציבורי ובר השגה, מניעת פינויים ויוזמות נוספות בתחום.
הצלחה תתבטא בשינוי רגולטורי משמעותי, שיכלול עדכון מדיניות המיסוי ורישום העסק של דירות Airbnb, מה שיוביל להגדלת היצע הדירות הזמינות בשוק ולירידה בלחצי המחירים. בנוסף, נחתור ליצירת מנגנונים עירוניים שיקדמו השקעה בדיור בר השגה ותכנון עירוני הוגן. ההצלחה תימדד גם ברמת המעורבות הציבורית שנצליח לעורר – מהנעת תושבים לפעולה ועד ליצירת בסיס פוליטי רחב ומחויב שיאפשר לא רק שינוי מדיניות, אלא גם ביסוס ארוך טווח של התפיסה שדיור הוא זכות ולא פריבילגיה."
תיאור המאבק
מאבק ב-Airbnb
אלכס אבי
כדי לעצור את זינוק מחירי הדיור, נדרוש שמיסוי דירות Airbnb יהיה כמו כל עסק, ונגביל את השכרתן לתיירים – כי מגיע לנו לחיות בעיר שלנו
הרעיון המסדר מאחורי ההצעה הזו הוא ההכרה בכך ששוכרי דירות (ודיירים בכלל) הם מעמד מובחן בעיר, עם אינטרסים משותפים, מצוקות משותפות, צרכים משותפים וכאבים משותפים שלא מקבלים מענה. אין גוף שתומך בנו ומאפשר לנו לצבור כוח פוליטי ואין כתובת אחת שנותנת מענה לשלל נושאים שעלולים להתעורר בין דייר לבעל הדירה, בין דייר לדייר אחר ובין דייר לעירייה.
כל מי שגר היום בעיר בדירה שכורה, בין אם כדיירי דיור ציבורי או שוכרים ממשכירים פרטיים נמצאים בפני שוקת שבורה. מחירי הדיור עולים ועולים והפחד להישאר ללא מקום להיאלץ לעזוב את העיר גדל כל שנה. איכות הדיור והמלאי הפיזי של הדירות נמצא באיכות הולכת ויורדת, אין סטנדרט של התנהלות בהשכרת דירות, אין אף אחד שדואג לך כדייר ואין מסגרת שבה דיירים יכולים להפגין ערבות הדדית ולפעול למען עצמם ולמען דיירים אחרים.
לקבוצה ההולכת וגדלה של דיירים בשכירות ובסוגים שונים של דיור מוגן יש מעט מאוד כח להשפיע על המציאות הפיזית והחוקית ולעצב את התנאים בהם היא חיה ופועלת (ובטח שלא להשפיע על התנאים העתידיים בשלל החלטות עירוניות: החל מענייני תכנון ובניה וכלה במגבלות על משכירים, בניהול השותף של העיר כמו עבודות, הפרעות, תברואה וכו').
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
דרישת המאבק היא ש”גם לדיירים יש זכויות” אנו נקים מסגרת חברתית שתתן פתחון פה וקול לשוכרים ודיירים בעיר, תדאג לאינטרסים המשותפים שלהם ותפתח סולידריות בין קבוצות דיירים שונות.
המסגרת תפעל בתוך 'עיר סגולה' כהתארגנות דיירים שתארגן ותתמוך בשוכרים ודיירים מול בעלי הנכסים והעירייה, תפעל למיצוי זכויות של שוכרים, תקיים שיח שותף בין השוכרים מחלקי העיר השונים, תאפשר סגירה של פערי אינפורמציה, תתחזק מאגר של 'בעלי דירות הוגנים' ובעלי מקצוע הוגנים, תקבע סטנדרט אחיד לדירות ראויות למגורים, תתחזק מחירון מחירי שכירות בשכונות העיר השונות וכו'. התארגנות הדיירים תשמור על אופי דמוקרטי ותובל על ידי הדיירים עצמם.
מאבק המפתח יפעל בשלבים:
בניגוד למאבקי עובדים ועבודה מאורגנת, שבהם יש מעסיק אחד ושם האינטרס האישי של העובדים הוא ברור ומתבסס על שנים של מאבקי עובדים שיצרו מצב נורמטיבי וחוקי (של הסכמים קיבוציים, ארגונים יציגים וכו') המיטיב עם העבודה המאורגנת, בקרב השוכרים עדיין אין הכרה ביכולת לפעולה משותפת ובכך שפעילות משותפת של שוכרים יכולה להיטיב עם כל שוכר ושוכר גם אם לכל השוכרים יש בעלי דירה שונים.
לכן החלק הראשון של המאבק הוא צבירה של כח פוליטי על ידי צירוף הדרגתי ומתמיד של שוכרים לפעילות: מחירון שכירות, בוררות בסכסוכי שותפים, ייעוץ שפטי, פעילות סולידרית כנגד בעלי דירה פוגעניים וכו'.
לאחר צבירה של מספיק כח פוליטי, החלק השני הוא רתימה של הכח הפוליטי הזה להובלת שינויים ברגולציה העירונית: קידום של מהלכים מיטיבים בשוק הדיור והרגולציה העירונית (דיור בר השגה, שכירות ארוכת טווח, YIMBY, AIRBNB וכו')
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
פורום הדיירים של עיר סגולה יהיה זה שנותן פתחון פה לשוכרים ולדיירים בכל רחבי העיר מול בעלי הבתים, היזמים, בעלי הנכסים והעירייה:
הוא יהיה הארגון שמייצג את האינטרסים הרחבים של השוכרים מול הרשויות (באותו אופן שבו 'החברה להגנת הטבע' מייצגת את האינטרסים של הסביבה אל מול הרשויות).
המאבק יחזק את עיר סגולה משום שהוא יעסוק בנושא ליבה שנוגע לכל אחד ואחת שגרים בעיר, בכל רחבי העיר, ייצר טביעת רגל ייחודית שרק תנועת שמאל עממית מסוגלת לייצר, וידגיש את היתרונות של מודל 'רגל בפנים, רגל בחוץ': פעילות בתוך מועצת העיר בשילוב עם פעילות שטח.
הכוח הפוליטי המשמעותי של ארגון הדיירים יבוא לידי ביטוי בכך שהוא יהיה בקשר עם כ-5,000 שוכרים שיפנו לקבל את שירותיו ויתחזק מחירון שכר דירה ותנאי שכירות בלפחות שש שכונות מרכזיות בעיר, כך שעמדתו תהיה מקובלת כעמדת 'מעמד השוכרים' מה שיקנה לפורום בפרט, ולעיר סגולה בכלל, say בנושאי תכנון ובניה - בין אם על ידי נציג בוועדה המקומית או אם במעמד של משקיף, כך שתוכל לדאוג לקיומו של שוק דיור בר קיימא שלא מונע רק משיקולי רווח והון פרטי.
תיאור המאבק
התארגנות דיירים - הוועד הפועל של מעמד השוכרים
צוות דיור
הקמת התארגנות דיירים בתוך עיר סגולה שתתן תמיכה, תעזור להתמודד עם המצוקות ותייצג את האינטרסים קצרי הטווח וארוכי הטווח של הדיירים בעיר, כי גם לדיירים יש זכויות!
העיר סובלת ממחסור חמור בצל במרחבים הציבוריים, מה שמקשה על כולנו, ובמיוחד על קשישים, הורים לילדים, משתמשי תחבורה ציבורית ואנשים ללא רכב פרטי. בעידן של החמרת משבר האקלים, צל הוא תנאי בסיסי לחיים בריאים ונגישים.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
המאבק המוצע ידרוש להכפיל את כמות הצל בעיר בתוך חמש שנים - באמצעות נטיעת עצים, הקמת פרגולות, סככות ופתרונות הצללה מתקדמים, והפיכת הצל לאבן יסוד בכל פרויקט תשתית חדש.
בתור מאבק מפתח, נוכל לעשות מגוון פעולות, כגון:
במועצה: קידום הצעות לתקצוב נטיעות והצללות, וחקיקה מחייבת להוספת צל במרחבים חדשים או משופצים.
עם הקהילה: ארגון קבוצות פעולה שכונתיות למיפוי מוקדי חום, וייזום פעולות הצללה "פיראטיות" (כגון תליית רשתות או הקמת מתקני צל זמניים) בשיתוף התושבים, לצד מאבק בכריתת עצים אהובים על הקהילה.
פעילות ציבורית: "שבת נטיעות" וירידי הסברה, לצד קמפיין ציבורי (שלטים, פעולות מחאה) ואונליין להעלאת המודעות ולחץ ציבורי על העירייה.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
הרחבת הצל במרחבים ציבוריים מדגישה שמשבר האקלים נוגע לכל תושבי העיר, ועלינו לפעול יחד כדי להיערך להשלכותיו. שיתופי פעולה עם שכונות שונות, ארגונים ובתי ספר, יבססו את מעמדנו כגוף מוביל בתחומי רווחה ואקלים. המאבק מאפשר הצלחות קטנות וגדולות, ובכך תעניק לנו אמון ציבורי ותתרום לבניית בייס שמאלי מחויב.
בטווח הקצר (עד שנתיים): אישור תכנית עירונית מפורטת, פיילוט ראשון בשכונה נבחרת והקמת מערך מתנדבים קהילתי.
בטווח הבינוני: פריסת עצים וסככות בשכונות נוספות, ושינוי מדיניות כך שכל פרויקט עירוני חדש כולל הצללות חובה.
בטווח הארוך: הכפלת כמות הצל בפועל, הרחבת ההשפעה לערים שכנות, ושינוי תודעה ציבורית לגבי חשיבות צל ובריאות.
מטרה ערכית: שיתוף מקסימלי של התושבים ביצירת סביבה מקיימת, הוגנת ושוויונית יותר – נאבק יחד כדי להבטיח עתיד מוצל, ירוק ובטוח לכולן ולכולם.
תיאור המאבק
עיר סגולה מצילה את העיר
ישראל צירלין
מאבק עירוני לשינוי מדיניות ההצללה ומתן פתרונות נקודתיים - מאבק פופולרי, עם פוטנציאל להצלחות קטנות וגדולות, שיעשה את העיר שלנו מוצלת ונעימה יותר, לכולם
עסקים מקומיים מהווים את הלב הפועם של הכלכלה המקומית, תורמים ליצירת מקומות עבודה ומשפרים את איכות החיים עבור הקהילה כולה. אנחנו כבר מרגישות.ים את גל סגירת העסקים בעיר, שפוגע גם במרקם העירוני של ת״א-יפו, ובשנים הקרובות צפויות מכות כואבות נוספות ומתמשכות לעסקים קטנים רבים, בשל המיתון הכלכלי, המלחמה, כמו גם התמשכות העבודות של הרכבת הקלה. שמירה על עסקים קטנים משמרת את ציוויון העיר ואת הייחוד שלה, ומתעדפת אנשים ומשפחות על פני רווחים גדולים. מאבק שיחזק את כוחם של העסקים הקטנים מול העירייה הוא מאבק למען עיר מגוונת וחיה, בעלת כלכלה בריאה, ועם תרבות מקומית תוססת, למען כולנו - כל מי שגר בעיר הזו.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
המאבק המוצע מדגיש את הדאגה של זרם השמאל לבעיות של האיש הקטן, לפרנסה של תושבי העיר ומשפחתם בזמן מצוקה כלכלית. המאבק ישאף לחזק את הכח של העסקים הקטנים מול העירייה, ובמסגרתו נדרוש מהעירייה להקים קרן הלוואות בתנאים נוחים, הנחות בארנונה ועוד דרישות שיגיעו מבעלי העסקים עצמם.
במסגרת המאבק, נארגן עסקים קטנים בעיר באופן שיאפשר לעיר סגולה לבנות כוח, וליצור מאבק ציבורי עם נראות גדולה. מדובר בנושא שיכול לרתום שותפים פוליטיים בתוך העירייה, אבל בבסיסו הוא מבוסס על שטח ולארגן את העסקים הקטנים בעיר כדי לבוא בדרישות כלפי העירייה. נשוחח עם בעלי העסקים, נבין את הצרכים שלהם, נקיים מפגשים עם בעלי העסקים, סבבי פעילים בין בתי עסק במקומות מאתגרים (למשל, ביפו או מסביב לאתרי בניית הרק״ל), נחזק תרבות של מסחר זעיר, נתלה פוסטרים בחזיתית בתי העסק שיצטרפו למאבק, ועוד. בעלי העסקים ישתפו במסגרת הקמפיין את הסיפורים שלהם ברשתות החברתיות, ובכך נוסיף ונפעיל לחץ על העירייה לתת את המענים הנחוצים.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
בשלב הראשון, הצלחה במאבק תהיה הצלחה ברתימת עסקים קטנים וארגונם למאבק מול העירייה. נארגן את בעלי העסקים הקטנים, נאפשר להם להיות קול חזק ומאוגד שימשיך לפעול להגן על זכויותיהם גם בטווח הרחוק ולבסס תרבות של כוח מאורגן, כשאנחנו בעלי הברית שלהם בתוך העירייה.
תיאור המאבק
כוח לעסקים הקטנים
צוות דמוקרטיה ושיוויון עירוני
בתקופה של עבודות בכל העיר, מלחמה ומיתון - אנחנו נעבוד עם קהילות של בעלי עסקים קטנים, וניצור מאבק ציבורי למען האינטרסים של כולנו
תל אביב-יפו היא עיר מעורבת, וכ-5% מתושביה עם פלסטינים ישראלים. אבל, אנחנו נפרדים זה מזו, והתושבים היהודים, ברובם המכריע, עדיין לא דוברים את השפה הערבית. היעדר היכרות וחשיפה לשפה הערבית גורם לפחד ממי שדובר אותה ומרחיק בין שתי האוכלוסיות. כדי שתל אביב תהיה עיר משותפת, עיר לכולנו, יש להנכיח ברחובות העיר את השפה הערבית. כך, נייצר תחושת ביטחון לדוברי ערבית וגם תחושת ביטחון למי שאינו דובר ערבית להבין את הסביבה ולא להיבהל. זה יהיה גם פתח להכרות הדדית; פתח להכרות עם התרבות העשירה ושינוי הדימוי של הערבית במרחב מקונטקסט ביטחוני לקונטקסט של חיבור, סולידריות ואמון.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
המאבק הקונקרטי יהיה בדגש על משפחות צעירות, ילדים ובני נוער - להביא ללימוד ערבית בתל אביב מגילאי הגן בכל המסגרות החינוך בעיר. להכניס חובה לחוגים בערבית בצהרונים, קבוצות ללימוד ערבית למבוגרים מסובסדות על ידי העירייה ועוד. בנוסף, להביא לכך שיהיו יותר אירועים בשפה הערבית במרחב הציבורי בפעילויות העירייה, לדוגמא דוכנים הקשורים בתרבות ערבית באירועי תרבות קהילתיים. בנוסף, נקדם הנכחה של השפה ברחוב הפיזי, למשל בשילוט העירוני ופרסומי העירייה ברשתות החברתיות.
פעולות של התנועה במקביל לדרישה מהעירייה יהיו יישום בפועל של המציאות שאותה נרצה לקדם - למשל יצירת קבוצות ללימוד ערבית, פעילות בגינות קהילתיות בערבית - ללימוד שיטות חקלאות מסורתית. עידוד תרבות ערבית כגון הצגות דו לשוניות בגינות ציבוריות, קולנוע שמציג סרטים בערבית ותחנת רדיו מקומית בערבית ועברית עם מוזיקה.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
תמונת הניצחון היא שהשפה הערבית תהיה נוכחת במרחב העירוני התל אביבי. בשילוט עירוני, בכל הפרסומים של העירייה, בבתי הספר והמרכזים הקהילתיים. כאשר נצליח להעביר החלטות עירוניות בנושא, לדוגמא לחייב ולתקצב לימודי ערבית בגנים ובבתי הספר.
המאבק יחזק את עיר סגולה:
כתנועה שמובילה את השותפות בין ערבים ויהודים בעיר, ההישג ייוחס לנו ויחזק את הדרך אותה אנו מובילים.
תיאור המאבק
שפה לכולםן
רבקה אלבאום
מאבק להנכחת השפה הערבית בעיר - ברחובות, במערכת החינוך, בפעילויות העירייה, ובכל מקום שאפשר.
בינואר 2025 המע"מ עלה מ-17% ל-18%; החשמל, המים והתחבורה הציבורית מתייקרים; המדרגות ונקודות הזכות במס הכנסה מוקפאים; וגם הארנונה, דמי הביטוח הלאומי ודמי ביטוח הבריאות מטפסים. המשותף לכל אלה: אלה החלטות ממשלה. לכן, אנו דורשים מהעירייה להיכנס לתמונה ולהוות קונטרה לממשלה שמכבידה עלינו, רוב תושבי העיר, כדי לממן את המלחמה. זו הזדמנות בשביל העירייה להקל את יוקר המחיה הגואה - להוזיל את השירותים לתושב, החל בחוגים ובצהרונים, וכלה במחירים מפוקחים בחופי הים.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
במאבק של עיר סגולה להורדת יוקר המחייה, נבצע פעולות מחאה ונארגן קבוצות תושבים שיש להם אינטרס משותף בדרישות ספציפיות, תחת המטריה הכלל ית של המאבק ביוקר המחיה העירונית. למשל, נארגן תושבים ותיקים בדרישה להחזרת ההנחות אליהם היו זכאים עד לאחרונה, נארגן הורים צעירים, ניזום הנחות בחוגים להורים צעירים; נחזק עסקים קטנים, ועוד. נשים דגש על הצרכים הכלכליים חברתיים של מרבית תושבי העיר - כל מי שאיננו שייך לעשירון והמאיון העליון. כמו כן, נדגיש את מחירי המלחמה ואת זה שההשפעה שלה עלינו היא בכלל תחומי החיים ולא רק בתחום הביטחוני. בנוסף, נוכל להאיר זרקור על החשיבות של שלטון מקומי והיכולת שלו להתנגד לממשלה.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
הצלחה במאבק תהיה הקלות לתושבים בדמות הנחות בשירותים העירוניים ויכולת לקבל סיוע או הקלות מטעם העירייה.
המאבק יחזק את עיר סגולה בכך שיחבר אותנו לקהילות שונות בעיר וימצב את התנועה כמי שעומדת לצד התושבים. כמו כן, התמקדות בנושאים חומריים שמטרידים את רוב הציבור תחזק ותרחיב את הבייס של השמאל העממי בעיר, תמצב אותנו ככוח פוליטי שמייצג את האינטרסים של הציבור, ותדגים כיצד ניתן ליישם רעיונות שמאליים בזירה המקומית.
תיאור המאבק
מאבק ביוקר המחייה
מלאני פלאצ'י
כשיוקר המחייה עולה, עיר סגולה עומדת עם התושבים, בדרישה להורדת עלויות השירותים והמיסים העירוניים
המדרכות הפכו בשנים האחרונות לשטח הפקר, שבו הולכי הרגל נדחקים לשוליים בשל נסיעה פרועה של כלים חשמליים, חנייה בלתי חוקית של כלי רכב, ותשתיות לקויות שמקשות על ניידות. המדרכות הן מרחב ציבורי בסיסי שאמור להבטיח תנועה בטוחה, נוחה ונגישה. מצב המדרכות כיום פוגע לא רק בבטיחות, אלא גם באיכות החיים של תושבי העיר, במיוחד אוכלוסיות פגיעות כמו ילדים, מבוגרים ואנשים עם מוגבלויות. כל תושב בעיר מושפע מהמצב. הורים החוששים לשלוח את ילדיהם לבד לבית הספר, מבוגרים שחשים חוסר ביטחון, וכל אדם שנאלץ לרדת לכביש עקב מדרכה חסומה. החזרת המדרכות להולכי הרגל באמצעות אכיפה נגד נסיעה וחנייה לא חוקית, שיפור תשתיות, והבטחת הנגשה מלאה לכלל האוכלוסיות.
דרישות המאבק ואיך אנחנו מדמיינות שהוא ייראה
המאבק שאנחנו מציעים ידרוש להחזיר את המדרכות להולכי הרגל. נדרוש פתרונות רוחביים (כגון שינוי תקנות, אכיפה, וכו׳) לצד פתרונות נקודתיים, במיקומים בעייתיים; וגם מקדם תפיסת תכנון עירונית שתתעדף את הולכות והולכי הרגל.
בין הצעדים שניזום:
במועצה: נקדם חקיקה מקומית שמחייבת אכיפה נגד נסיעה על מדרכות, יצירת תקנות שימנעו חנייה על מדרכות, ותכנון מחדש של תשתיות עירוניות המבטיחות נגישות.
עם קהילות בעיר: נעשה עבודה עם ועדי שכונות ועמותות נגישות, נקיים שיח פתוח על הפתרונות הדרושים, ונפעיל קמפיינים להעלאת מודעות.
פעילויות ציבוריות נוספות: יוזמת "מחזירים את המדרכות להולכי הרגל" שתכלול התנדבות של תושבים לדווח על מפגעים, הפגנות יצירתיות במקומות בעייתיים במיוחד, ומבצעי הסברה במרחב הציבורי בשיתוף בתי ספר.
תמונת הנצחון במאבק ואיך הוא יחזק את עיר סגולה
המאבק מחבר קבוצות שונות בעיר סביב מטרה משותפת – תחושת ביטחון במרחב הציבורי. הוא מדגיש את היכולת של שמאל עממי להציע פתרונות פרקטיים ומוחשיים לבעיות יום-יומיות. כמו כן, שיתוף פעולה עם קהילות בעיר ייצור רשת של פעילים ותומכים שיראו בתנועה גורם מייצג ואכפתי. הצלחות קטנות במאבק יבססו את מעמדנו ככוח שמשפיע לטובה על החיים בעיר.
נשאף להצלחות ריאליות בטווח הקרוב, כגון: אכיפה מוגברת של איסור נסיעה על מדרכות; התקנת עמודי חסימה במדרכות נפגעות במיוחד; שיפור תשתיות הנגשה באזורים מרכזיים בעיר. בטווח הארוך, תכנון עירוני חדש שמבטיח מדרכות רחבות ונגישות יותר; הפיכת המדרכות למרחב בטוח באופן קבוע, גם ללא צורך באכיפה מאסיבית; שינוי תרבותי שיביא לשימוש נכון ואחראי במדרכות מצד כלל התושבים.
תיאור המאבק
מחזירים את המדרכות להולכי הרגל
צוות תחבורה